Koža

Kada spoznamo značaj i ulogu kože za naš organizam, tada nam neće biti suvišno da čujemo ili ponovimo toliko puta izgovorene reči, da je koža naš najveći organ. Ona je naš štit i oklop od spoljnih uticaja, od atmosferskih prilika, do životnih situacija i okolnosti u kojima smo se našli. Ako se samo detinjstva prisetimo i svih povreda, padova, oguljenih kolena, posekotina i svog našeg spokojstva u tim uslovima, jer naša koža je radila za nas, podnosila je naše udarce, povrede, zacelivala naše rane. Zamislimo samo na kom nivou bi se danas nalazila hirurgija, da naša koža nema sposobnost zaceljivanja i regeneracije. Koliko ljudi je danas živo i zdravo, zahvaljujući hirurgiji i spretnosti hirurga i koliko smo svesni da takve mogućnosti ne bi bilo da nije savršenstva naše kože i njene mogućnosti da se zaceli, regeneriše i kruniše rad hirurgije.

Razumevamo li na osnovu rečenog da je koža aktivan i dinamičan organ koji se neprekidno obnavlja, ali je i organ koji je podložan spoljnim uticajima. Što je koža više „napadana“, ona se više obnavlja i troši, postaje deblja i otpornija. Kako je koža otpornija za spoljne negativne uticaje, tako je otpornija i na uticaje kojima mi želimo da je „popravimo“, nahranimo, hidriramo.

Prvi korak

Da bismo našu kožu pravilno negovali i pomogli joj da u sebe i u svoje najdublje slojeve primi  što više hranljivih sastojak, nužno je da je pravilno pripremimo.  Dnevna i nedeljna priprema kože je neophodna da bi koža bila pravilno negovana.  Ne možemo očekivati adekvatne rezultate od bilo koje kreme, losiona i kozmetičkog preparata, ako ne obezbedimo koži svakodnevno čišćenje i najmanje jednom nedeljno, a idealno bi bilo dva puta nedeljno piling kože.

Čišćenje kože ne zahteva mnogo vremena i ono je odavno ušlo u rutinu svakodnevne higijene  i nege  kože lica, ali kada se radi o pilingu, tu je veći problem, jer zahteva malo više vremena, čitavih pola sata i ovaj korak se često zanemaruje. Međutim, ovaj korak je neophodan. Rekli smo da se koža troši, regeneriše, obnavlja, ali i da postaje deblja i otpornije. Zbog toga je nužno pilinzima uklanjati odumrle slojeve kože, kao i očistiti pore u kojima su se nakupile atmosferske nečistoće.

Pilinzi, osim što čiste dublje slojeve kože, oni podstiču prirodnu proizvodnju kolagena u koži, ubrzavaju cirkulaciju i poboljšavaju izgled kože.

Kako bismo pojednostavnili sve gore rečeno, napravićemo kratak, minimalni plan za higijenu i negu kože, pre svega lica i ponudićemo recepture koje se mogu napraviti u kućnoj verziji, kao i već gotove preparate Lavina kozmetike, za higijenu i negu lica.

Nedeljni plan nege kože lica:

1. Jutarnje čišćenje lica, preporučujemo da dan započnete sa ružom, sa blagim tonikom ili sa smiljem preparati Lavina prirodne kozmetike, koji u svom sastavu sadrže miceralnu vodu pomenutih biljaka, vitaminE, eterična ulja, glicerin, te ćete u svom prvom jutarnjem koraku na svoje lice naneti predivne, hranljive sastojke.

2. Nanošenje kreme, predlažemo da izaberete kremu iz naše kolekcije, čije recepture podrazumevaju 100% prirodne i zdrave sastojke.

3. Uklanjanje šminke pripada večernjoj rutini i u tu svrhu smo pripremili bogati preparat sa mnogo hranljivih sastojaka, koji će efikasnu ukloniti šminku i istovremeno negovati lice.

4. Intezivno čišćenje lica je obavezan korak pred noćni san i odmor i za vas i za vašu kožu u tu svrhu predlažemo snažan preparat za intezivno čišćenje lica u čijem sastavu imamo aloju, ružinu vodu, koloidno srebro, eterična ulja, pirančano sirće.

5. Nega i snažna hidratacija neophodna je vašem licu posle mnogih uticaja koje je doživela vaša koža tog dana. Moćni preparat sa aloja gelom i gelom lana, zatim sa ružinom vodom i magnezijumom, vitaminom E i eteričnim uljima, učiniće da se vaša koža preko noći nahrani, hidrira i oporavi. Kao drugu mogućnost noćne nege, preporučujemo noćnu kremu Lavina, potpuno zdravu i prirodnu, po najstarijim recepturama za negu kože je napravljena, bez konzervansa.

Ovo su osnovni koraci svakodnevne nege lica i mi vam ih toplo preporučujemo. Za vašu celodnevnu negu kože smo se pobrinuli i spram tih potreba smo kreirali preparate, prirodne i zdrave.  U nastavku na ovu temu govorićemo o pilingu i pridodati ga u nedljnu rutinu za kvalitetnu negu kože lica.

…u nastavku Tri neophodna koraka potrebna za savršenu negu lica, drugi korak