U prethodnim blogovima smo govorili o neophodnim koracima savršene dnevne i nedeljne nege lica.
Danas ćemo opisati treći korak, odnosno upotrebu maske za lice, posle tretmana pilingom.

Masku za lice, nanosite najmanje jednom nedeljno, a idealno bi bilo dva puta nedeljno.

Ako masku za lice koristite dva puta nedeljno, najmanje jednom nedeljno koristite masku sa zelenom glinom ili zeolitom, za koju ćemo dati recept. Za drugu nedeljnu masku koristite nešto jednostavno i hranljivo, na primer, probajte da jednu veću jagodu, uz blagi pritisak, nanesete na lice, iznenadiće vas rezultati, pre svega toniranje kože, koje je odmah vidno nakon uklanjanja maske od jagode. Masku od jagode, na licu držite dok se ne osuši na licu-dok ne počne da vam zateže kožu.

Masku  sa glinom ili zeolitom, na licu držite do 20 minuta za suvu kožu, do 30 minuta za normalnu kožu i do 40 minuta za masnu kožu.

Kada pravite masku sa zeolitom ili glinom, NIKADA ne koristite metalnu kašičicu, niti metalnu posudu. Keramika ili staklo bi bili idealni, ali i plastika može da posluži.

Kada pravite masku od zeolita ili zelene gline, poželjno je da prvo glinu ili zeolit pomešate sa tečnošću iz recepture, koju ćete koristiti za izradu maskei da ostavite pola sata da odstoji, pre nastavka izrade maske.

Ukoliko ste radili piling lica, a nemate nameru sami pravitii neku od predloženih maski, obavezno nanesite na lice Aloja gel Lavina kozmetike, jer vam je posle pilinga neophodna snažna hidratacija koju ćete u potpunosti dobiti ovim gelom.

Aloja gel za negu i hidrataciju napravljen je kao preparat 2/1. Njega možete koristiti kao zamenu za kremu, nanoseći ga u tankom sloju, ali možete ga koristiti i kao masku za lice, nanoseći ga u debljem sloju, samo treba da ga na licu držite do pola sata, a zatim da uklonite višak gela. Preostali gel na licu utrljajte u kožu umesto kreme ili ga potpuno uklonite i nanesite neku od prirodnih krema iz Lavina kozmetike.

Zelena glina ili zeolit su čudesni sastojci u maskama za lice. Deluju dubinski, uklanjajući nečistoće, detoksijući kožu, osvežava i tonira, ublažava akne, mitesere, crvenilo, smiruje upalne procese, otekline, uklanja mrlje, stimuliše stvaranje kolagena i elastina.

Recept za masku za lice:

– 1 mala šoljica gline ili zeolita( treba da odstoji pola sata u vodi ili drugoj tečnosti koju ćete koristiti)

– ½ šoljice izvorske ili mineralne vode, hidrolata  ili čaja od kamilice, mente, nevena, lavande…

– 1 kašičica meda

– 1 kašičica ulja od masline, badema, koštica grožđa(hladno ceđena ulja)

Sve dobro pomešajte i nanesite na lice, od čela do polovine vrata ili i na ceo vrat, ako vam je to ugodno. Masku možete nanositi sunđerom ili tuferom, ali najbolje je ako obezbedite četkicu koja će vam služiti u ovu svrhu. Maska ne treba da bude preretka, da se sliva niz lice, niti pregusta, da ne možete lagano da je nanosite četkicom. Podesite gustoću maske dodajući tečnost ili glinu.

Kada je maska odstojala na vašem licu, predviđeno vreme, pokvasite je toplom vodom, kako bi je lakše uklonili umivajući se.

U nastavku……Šta su hidrolati i njihova uloga?